Bitcoin bryter över 24 000 dollar, ett annat företag minskade sin guldexponering med 50% till förmån för BTC

Tidvattnet kommer att vända som medan det finns en „enorm uppgång i institutionell adoption“, kommer den dämpade detaljhandeln snart också att delta. Under tiden minskade Jefferies „sin 50% vikt i fysiskt guldguld“ och lade till Bitcoin.

Det är helgen, och Bitcoin pumpar igen.

Efter att ha brutit mot 20 000 USD på onsdagen och sedan bryt sig in i en ny heltidshöjd på torsdagen, har Bitcoin gått över ännu en nivå idag.

Bitcoin översteg 24 000 dollar men med endast 4,48 miljarder dollar i ‚verklig‘ volym, nu upp 120% under fjärde kvartalet 2020

”Vi är extremt hausse. Vårt förtroende för det har ökat sedan 2017, säger Cathie Wood, grundare av Ark Investment Management. Enligt henne är världens största kryptovaluta „flygningen till säkerhetsvaluta.“

Efter den senaste tjurkörningen och följande björnmarknad 2018, när Bitcoins andel av kryptotillgångsekosystemet flyttade från det låga 30-procentintervallet när det gäller nätverksvärde till det låga 70-procentintervallet, bekräftade det att BTC „är reservvalutan av kryptotillgångsekosystemet ”, sa Wood i sin intervju med Bloomberg.

Fortsätt stapla sats
Mitt i detta vilda rally hoppade Christopher Wood, en global chef för aktiestrategi hos Jefferies, ett globalt investmentbankföretag, också in i Bitcoin genom att sänka sin guldexponering i sin långa enda globala portfölj för pensionsfonder i amerikanska dollar, etablerade vid slutet av tredje kvartalet 2002.

„50% vikt i fysiskt guldguld i portföljen kommer att minskas för första gången på flera år med fem procentenheter med de pengar som investeras i Bitcoin“, skrev Christopher i sin veckovisa not till investerare. Men det är inte allt; de planerar vidare att stapla fler sats som Christopher sa,

„Om det finns en stor nedgång i bitcoin från nuvarande nivå, efter den historiska breakout över $ 20 000-nivån, kommer avsikten att vara att lägga till denna position.“

Med tanke på att BTC har ökat mer än 231% i värde i år och blir roligt rik, är det vettigt att alla känner FOMO.

Jag skulle vara * miljardär * nu om jag inte hade sålt de 55 000 bitcoins som jag brytte på min bärbara dator 2009-2010 alldeles för tidigt (mestadels före 2012). Det är beklagligt, men sedan igen, med de tidiga bitcoinarna, satte vi igång något större än personlig vinst.

– Martti Malmi (@marttimalmi) 18 december 2020

Trots att han har trimmat ner sina ädelmetallinnehav är Jeffery fortfarande hausse på gul metall så länge centralbanken fortsätter sin ultralösa penningpolitik.

”Detta betyder inte att GREED & rädsla kommer att ge upp guldet. Och den gula metallen bör samlas igen om Fed förblir dovish inför den dramatiska cykliska återhämtningen som kommer på andra sidan pandemin, i linje med GREED & fears grundläggande fall. ”

Tidvatten kommer att vända
Bitcoin är den lysande stjärnan 2020 som varannan dag; en ny institution går ut ur skogen för att hoppa på bitcoin-vagnen.

Och detta intresse från institutionella investerare under de senaste månaderna, som driver den här marknaden och inte detaljhandeln, är det som skiljer den från tjurmarknaden 2017.

„Det finns definitivt en enorm uppgång i institutionell adoption“, säger Spencer Bogart, generalpartner på Blockchain Capital, i en intervju och tillade att vi „inte ser samma uptick i detaljhandeln.“ Jämfört med den senaste tjurmarknaden,

”Detaljhandelns medvetenhet om detta rally 2020 är fortfarande relativt dämpad. Nu tror jag att tidvattnet kommer att vända och vi kommer att få båda sidor av marknaden att delta här. ”

Bogart pekade vidare på PayPal som tillåter sina 380 miljoner användare möjligheten att köpa, sälja och hålla krypto, vilket betyder „det är svårt att se hur vi inte går från 100 miljoner användare för närvarande till en miljard under de närmaste åren.“