Twitter Hack Winsten verminderd dankzij uitwisselingen

  • De houwer van de Tjilpen van vorige week kon meer geld gezien hebben verloren ₿12 dat door de oplichters werd opgebouwd.
  • Ruilingen slaagden erin om de adressen zeer snel op een zwarte lijst te zetten en te voorkomen dat er meer geld werd verstuurd.
  • Muntenbasis verhinderde dat Bitcoin ter waarde van $280.000 door gebruikers werd verzonden

De Twitter hack van vorige week had duurder kunnen zijn als het niet voor cryptocurrency uitwisselingen was geweest die snel handelen om de adressen van de oplichters op een zwarte lijst te zetten, met Coinbase alleen al om te voorkomen dat 30.4 bitcoin zijn weg naar de oplichters zou vinden. Aangezien de fall-out van de Twitter hack doorgaat, met de consensus die lijkt te zijn dat het werd uitgevoerd door een groep van onervaren hackers manier uit hun competitie, hebben uitwisselingen onthuld de stappen die ze hebben genomen om de verliezen van hun gebruikers te minimaliseren.

Twitter Hack Takes gereduceerd dankzij uitwisselingen

De Twitter hack, waarbij de accounts van high profile personen en grote bedrijven werden overgenomen en gebruikt om de klassieker ’stuur ons crypto en we sturen je meer terug‘ uit te voeren, resulteerde in een ₿12 haul voor de oplichters, maar cryptocurrency chiefs hebben onthuld dat het veel hoger had kunnen zijn.

Philip Martin, Coinbase’s Chief Information Security Officer, vertelde Forbes dat de uitwisseling actie ondernam op de Twitter hack „binnen ongeveer een minuut van de Tweini en Binance tweets“, waardoor gebruikers werden geblokkeerd om geld te sturen naar het adres dat de oplichters in hun tweets hadden gepost. Martin stelt dat Coinbase, die wereldwijd zo’n 35 miljoen gebruikers heeft, iets meer dan 1.100 klanten verhinderde om een gecombineerde 30.4 Bitcoin Era naar de oplichters te sturen, met een waarde van bijna 280.000 dollar.

Martin vertelde Forbes dat een „verdwijnende kleine groep gebruikers van Coinbase… probeerde bitcoin naar het oplichtingsadres te sturen“, met slechts 14 gebruikers die fondsen sturen met een totale waarde van ongeveer $3.000 voordat het blok in werking trad. Andere uitwisselingen, waaronder Gemini, Kraken en Binance hebben ook gehandeld om gebruikers te stoppen met het sturen van geld naar de oplichters, die allemaal het transport van de architecten van de Twitter hack hebben gereduceerd.

Wasabi verdedigt zich, dan verwijdert Post

Wasabi Wallet, de Bitcoin-mixdienst waarnaar sommige van de opgelichte fondsen werden gestuurd, publiceerde en verwijderde vandaag een blogpost waarin ze de aandacht probeerden af te leiden van hun verduisteringsdiensten door te vragen waarom er niet meer vragen werden gesteld aan offshorebankbedrijven die de rijkdom van miljardairs helpen verbergen in plaats van dat ze zich richten op hun praktijken.

De post stelde ook dat haar diensten alleen de krantenkoppen halen als ze gebruikt worden om illegaal verkregen geld wit te wassen, zoals in de Twitter hack zaak, terwijl ze geloven dat de portemonnee een waardevolle dienst levert in het behouden van de privacy voor iedereen. Wasabi gaf geen reden om de post te verwijderen.